Workshop: Punctele noastre tari și cum le valorificăm

Write your awesome label here.
înscrie-te și urmărește înregistrarea
Da, din greșeli se învață, însă știința ne arată că oamenii care își cunosc punctele tari și le folosesc conștient sunt mai motivați, fericiți și performanți. Însă prea puțini dintre noi știm care sunt calitățile noastre și cum le putem folosi. Urmărește înregistrearea workshop-ului pentru și explorează-ți propriile 'super puteri'!
  • Instructor: Alis Anagnostakis

Ce vom învăța?

În ultimii 20 de ani, psihologia pozitivă a demontat mitul conform căruia ne putem dezvolta doar dacă ne concentrăm pe ce facem prost și ce trebuie îmbunătățit. Da, din greșeli se învață, însă știm acum că învățăm și mai mult din ceea ce facem bine deja. Date solide ne arată că oamenii care își cunosc punctele tari și le folosesc conștient sunt mai motivați, mai fericiți și mai performanți în ceea ce fac. Cu toate astea, încă prea puțini oameni înțeleg valoarea punctelor tari și sunt capabili să și le identifice.

Punctele tari

Ce ne învață știința despre “punctele tari” și cum le identificăm (vom parcurge un test care ne va ajuta să determinăm cele top 5 calități unice nouă).

Poate o calitate fi 'prea mult'?

Ce se întâmplă când supra-folosim sau sub-folosim punctele tari? Vom descoperi că multe dintre “defectele” noastre sunt de fapt puncte tari supra-folosite.

Când nu ne cunoaștem super-puterile

  • Care e impactul personal/profesional atunci când nu ne folosim conștient punctele tari?
  • Cum putem integra punctele tari în viața noastră - acasă și la job?
  • Cum îi putem ajuta pe alții (copii, echipe) să-și descopere și folosească punctele tari
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.

Facilitat de 

Alis Anagnostakis

PhD, PCC
Fondator & Director Executiv, Vertical Development Institute
Alis este facilitator, executive coach și cercetător în psihologia dezvoltării adulților. Alis este fondatorul Vertical Development Institute - o organizație internațională (cu sediul central în Australia), dedicată studiului și practicii dezvoltării verticale. De peste 15 ani, însoțeste adulți în drumul lor de creștere interioară și lucrează cu lideri și echipe în proiecte de transformare organizațională.

Alis este coach acreditat de Federația Internațională de Coaching la nivel PCC (cu peste 3000 de ore de practică), este trainer și mentor pentru coachi profesioniști, are un Master in Psihologie Pozitivă aplicată (de la IE University, Spania) și un Doctorat în dezvoltarea verticală a adulților și leadership transformațional (de la USC Australia).
In programul doctoral, Alis a studiat un grup de 180 de lideri din 100 de organizații private, guvernamentale și non-guvernamentale, în cadrul unuia dintre cele mai mari programe de leadership din Australia și Noua Zeelandă. Focus-ul cercetării a fost transformarea psihologică care are loc atunci când adulții sunt confruntați cu situații care le răstoarnă fundamental convingerile despre viață - așa numita "dezvoltare verticală" către mai multă maturitate și înțelepciune.  

Cea mai mare speranță a lui Alis, ca cercetător-practician, este să creeze punți între știință și practică în domeniul educației adulților și să-și aducă contribuția la inovație în programele de învățare organizațională, ajutând la educarea liderilor de mâine. Alis speră să contribuie la un curent mai larg de re-inventare a modurilor în care putem ajuta adulții să trăiască și să continue să crească conștient pe tot parcursul vieții.

Alte programe care te-ar putea interesa

Iată mai jos catalogul nostru de cursuri în limba română. Pentru cursurile în limba engleză click pe meniul 'Programs' de mai jos.