Workshop: Stima de sine - Ce este și cum o cultivăm?

Write your awesome label here.
Înscrie-te și urmărește înregistrarea
“Stima de sine” este un concept despre care se vorbește foarte mult și totuși este înțeles prea puțin. În acest workshop vom explora ce este (și ce nu este) stima de sine, de ce este esențială pentru o viață fericită și cum o putem cultiva conștient.
  • Facilitator: Alis Anagnostakis

Ce vom învăța?

“Stima de sine” - acest concept despre care se vorbește foarte mult și totuși este înțeles prea puțin. Știm când ne lipsește pentru că ne surpindem fiind foarte critici cu noi, spunându-ne vorbe pe care nu le-am spune altcuiva, simțind rușine atunci când ni se pare că nu ne ridicăm la standardele pe care noi singuri le-am stabilit. Cu toate astea, a construi stimă de sine nu este doar despre “a ne iubi mai mult”. Citatele motivaționale ne pot inspira, însă capacitatea de a ne împrieteni cu ființa unică care suntem este un muschi care se antrenează în timp. În acest workshop vom explora:

De unde vine?

Care sunt fundamentele psihologice ale stimei de sine? De unde vine, cum o pierdem?

Ce este?

  • Diferența dintre “stimă de sine” și “imagine de sine”.
  • De ce nu există un singur “sine” și de fapt cu toții suntem multitudini de “personaje” - dintre care unele ne plac mai mult și altele mai puțin.

Cum o cultivăm?

  • Cum antrenăm “mușchiul” stimei de sine" - cei ‘6 piloni’ ai lui Nathaniel Branden. 
  • Practici pentru viața de zi cu zi: cum facem acel mic pas care ne aduce cu 1% mai aproape de noi de fiecare dată
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.

Facilitat de 

Alis Anagnostakis

PhD, PCC
Fondator & Director Executiv, Vertical Development Institute
Alis este facilitator, executive coach și cercetător în psihologia dezvoltării adulților. Alis este fondatorul Vertical Development Institute - o organizație internațională (cu sediul central în Australia), dedicată studiului și practicii dezvoltării verticale. De peste 15 ani, însoțeste adulți în drumul lor de creștere interioară și lucrează cu lideri și echipe în proiecte de transformare organizațională.

Alis este coach acreditat de Federația Internațională de Coaching la nivel PCC (cu peste 3000 de ore de practică), este trainer și mentor pentru coachi profesioniști, are un Master in Psihologie Pozitivă aplicată (de la IE University, Spania) și un Doctorat în dezvoltarea verticală a adulților și leadership transformațional (de la USC Australia).
In programul doctoral, Alis a studiat un grup de 180 de lideri din 100 de organizații private, guvernamentale și non-guvernamentale, în cadrul unuia dintre cele mai mari programe de leadership din Australia și Noua Zeelandă. Focus-ul cercetării a fost transformarea psihologică care are loc atunci când adulții sunt confruntați cu situații care le răstoarnă fundamental convingerile despre viață - așa numita "dezvoltare verticală" către mai multă maturitate și înțelepciune.  

Cea mai mare speranță a lui Alis, ca cercetător-practician, este să creeze punți între știință și practică în domeniul educației adulților și să-și aducă contribuția la inovație în programele de învățare organizațională, ajutând la educarea liderilor de mâine. Alis speră să contribuie la un curent mai larg de re-inventare a modurilor în care putem ajuta adulții să trăiască și să continue să crească conștient pe tot parcursul vieții.

Alte programe care te-ar putea interesa

Iată mai jos catalogul nostru de cursuri în limba română. Pentru cursurile în limba engleză click pe meniul 'Programs' de mai jos.