Webinar Gratuit: Dezvoltarea Verticală - ingredient cheie al leadership-ului în complexitate

  • Facilitatori:
    Alis Anagnostakis (PhD, PCC)
    Carmen Sidon (MCC)
Write your awesome label here.
Ce vom explora?
Dacă ești coach, facilitator, lider sau profesionist HR, te invităm să explorăm cele mai noi cercetări și practici din domeniul dezvoltării verticale - o formă de creștere psihologică transformatoare, cu implicații uriașe în performanța liderilor.

Ce vei învăța

Ce este dezvoltarea 'verticală'

În ce fel diferă de cea 'orizontală' și de ce liderii au nevoie de acest tip de dezvoltare pentru a performa in condiții de ambiguitate și schimbare accelerată. 

Cum cresc adulții?

Privire de ansamblu asupra teoriilor dezvoltării adulților, stadiilor de dezvoltare și procesului psihologic de maturizare pe parcursul vieții. 

Cum aducem dezvoltarea verticală în programele de L&D?

Un model de design de programe de învățare cu dimensiune verticală, rezultat din 4 ani de cercetare doctorală.
Write your awesome label here.

Facilitat de 

Carmen Sidon

B.A. Psych, MCC
Director de Programe în limba română, Vertical Development Institute
Carmen este coach, trainer și facilitator de experiențe transformatoare, lucrând individual, cu echipe și organizații în procesele lor de creștere. Misiunea ei este crearea de spații sigure de introspecție, în care clienții își pot explora și accesa resursele și le pot apoi transforma în pași concreți către obiectivele care contează pentru ei.
Carmen are 13 ani de experiență în poziții de leadership, din care 6 conducând echipe mari (peste 150 de angajați). De mai bine de 5 ani, Carmen creează și faclitează programe de dezvoltare pentru echipe și organizații și are peste 2000 de ore de experiență ca și coach, lucrând cu lideri la toate nivelurile, în peste 10 țări.

Carmen este absolventă de sociologie și psihologie (cu o lucrare de licență centrată pe studiul dezvoltării verticale a adulților). Este accreditată de Federația Internațională de coaching la nivelul Master Certified Coach (MCC) și are certificări în Programare Neuro-lingvistică, Coaching pentru dezvoltare și Instrumente de transformare culturală. Carmen este membră în echipa de conducere a Vertical Development Institute și este facilitator principal pentru toate programele VDI în limba română.

În munca ei ca și coach, Carmen este ghidată de principiul fundamental al încrederii necondiționate în potențialul fiecărui client de a descoperi, în ritmul său, resurse și abilități noi și a naviga cu succes provocările cu care se confruntă. Rolul coach-ului, in viziunea ei, este de a pune întrebări curioase, care deschid noi perspective și facilitează dezvoltarea verticală.
Write your awesome label here.
Write your awesome label here.

Facilitat de 

Alis Anagnostakis

PhD, PCC
Fondator & Director Executiv, Vertical Development Institute
Alis este facilitator, executive coach și cercetător în psihologia dezvoltării adulților. Alis este fondatorul Vertical Development Institute - o organizație internațională (cu sediul central în Australia), dedicată studiului și practicii dezvoltării verticale. De peste 15 ani, însoțeste adulți în drumul lor de creștere interioară și lucrează cu lideri și echipe în proiecte de transformare organizațională.

Alis este coach acreditat de Federația Internațională de Coaching la nivel PCC (cu peste 3000 de ore de practică), este trainer și mentor pentru coachi profesioniști, are un Master in Psihologie Pozitivă aplicată (de la IE University, Spania) și un Doctorat în dezvoltarea verticală a adulților și leadership transformațional (de la USC Australia).
In programul doctoral, Alis a studiat un grup de 180 de lideri din 100 de organizații private, guvernamentale și non-guvernamentale, în cadrul unuia dintre cele mai mari programe de leadership din Australia și Noua Zeelandă. Focus-ul cercetării a fost transformarea psihologică care are loc atunci când adulții sunt confruntați cu situații care le răstoarnă fundamental convingerile despre viață - așa numita "dezvoltare verticală" către mai multă maturitate și înțelepciune.  

Cea mai mare speranță a lui Alis, ca cercetător-practician, este să creeze punți între știință și practică în domeniul educației adulților și să-și aducă contribuția la inovație în programele de învățare organizațională, ajutând la educarea liderilor de mâine. Alis speră să contribuie la un curent mai larg de re-inventare a modurilor în care putem ajuta adulții să trăiască și să continue să crească conștient pe tot parcursul vieții.